Nieuwsbericht: FYS.IO de url shortner voor de fysiotherapie
(Categorie: Algemeen)
Geplaatst door Rob
vrijdag 21 mei 2010 - 00:16:31

Een url shortener is een techniek waarbij een webpagina beschikbaar wordt onder een heel korte url. In het huidige Twitter-tijdperk wordt url shortening massaal gebruikt om binnen de 140-tekens-limiet van Twitter te blijven. Uiteraard twitteren we er vrolijk op los, maar de url shortener van bit.ly is gewoonweg niet cool genoeg meer. We horen er pas echt bij nu we onze eigen url shortener op ons eigen domein hebben.


Met deze techniek is het nu ook makkelijker om de klik-statistieken beter te kunnen monitoren. We gebruikten Bit.ly al in combinatie met Twitterfeed om automatisch de laatste nieuwsberichten en vacatures te tweeten. De vacatures blijven voorlopig nog op deze manier op Twitter uitgegeven maar met wat kleine aanpassingen moet dit straks ook via dit nieuwe domein kunnen.

Het domein wat we hiervoor gebruiken is FYS.IO geworden en is dus als basis-url voor al onze verkorte urls helemaal perfect. Fysio is immers de start van meedere domeinen die we inmiddels beheren (FysioVacature FysioPedia FysioForum FysioWebshop FysioWeblog)

Het heeft wat zoekwerk gekost voordat we dit domein uitgezocht hadden, maar nu is het dan eindelijk zover. Een url shortener met als basis-url: FYS.IO
Het achtervoegsel .io is overigens afkomstig van domeinen van websites uit eilanden die behoren tot Brits Territorium in de Indische Oceaan. En de techniek van deze url shortener dienst wordt geleverd door yourls.org.


Dit nieuwsbericht is van Dobbelsoft
( http://dobbelsoft.nl/news.php?extend.4 )


Opbouwtijd: 0.0464 sec, 0.0024 van dat voor queries.